SEEN

De SEEN-methode is ontwikkeld door Jennie Pouwels en Roeland van Oss. Deze wetenschappelijk bewezen coachingsmethode bestaat uit 4 belangrijke bouwstenen, die tijdens onze coachingsweken samen komen.

SSelf
EExample
EExperiental
NNature
SSelf

Het begint bij jezelf, daar gaan we eerst aan werken en staat centraal. Uit onderzoek is immers gebleken dat goed (persoonlijk) leiderschap bij jezelf begint. Wat drijft mij, wat heb ik nodig en hoe beïnvloeden mijn gevoelens en emoties mijn contact met de ander? Zelfbewustzijn, zelf-effectiviteit en authenticiteit vormen de basis voor persoonlijk leiderschap, functioneren in teams en staan aan de basis van goed leiderschap binnen organisaties.

EExample

Het zelf meedoen en authentiek voorbeeldgedrag tonen, zorgt voor een stimulans van de ander en creëert een vertrouwde omgeving. Het uitdragen en verantwoorden van jouw visie op persoonlijk leiderschap, het inspireren en faciliteren van deelnemers om op deze open manier te leren, handelen en reflecteren zijn van wezenlijk belang voor het behalen van doelen en resultaten. Dit zijn een aantal van de hoofdkenmerken van goed leiderschap, besproken in vele managementboeken maar nauwelijks toegepast binnen de coaching.

EExperiental

In de bergen worden avontuurlijke outdooractiviteiten ingezet als onderdeel van het totale coachingsproces. Niet als funfactor of adventure thrill, maar activiteiten die zorgen voor betekenisvolle ervaringen met daaraan gekoppeld directe en duidelijke feedbackmomenten om bewustwording van ineffectieve patronen te creëren.

Natuurlijk is het eenvoudig om deze activiteiten te bestempelen als persoonlijke ontwikkeling, maar uit ons onderzoek is gebleken dat deze activiteiten de start zijn van je eigen ontwikkeling en dat je dan juist verder moet gaan kijken.

NNature

De omgeving heeft een hele sterkte invloed op hoe wij denken, hoe creatief wij zijn maar ook hoe we in contact staan met onszelf en de ander. We komen makkelijker tot analyses en oplossingen voor structurele problemen. Daarnaast communiceren we, in de natuur, makkelijker en meer openen met elkaar waardoor werken aan deze processen sneller gaat.

De natuurlijke omgeving van de bergen waar we te gast zijn, zorgt voor een open mind, een betere focus en sneller leerresultaat. Je komt zonder afleiding sneller tot de kern en het coachingstraject heeft meer diepgang.

Een wetenschappelijke basis

Ga je mee omdat je een leuke week wil met jouw organisatie of wil je stappen maken met jouw werknemers en/of jezelf? Een leuke week verzorgen we altijd, maar dit is het doel van onze programma’s. Onze programma’s ontworpen vanuit wetenschappelijke onderbouwing : dat betekent dat alle onderdelen van ons programma (het voorbeeld geven, buiten zijn, het proces en de opdrachten die we uitvoeren) een wetenschappelijke basis hebben. We doen dus niet iets omdat het verkoopt of omdat de deelnemers het leuk vinden, maar omdat het bewezen bijdraagt aan het eindresultaat. We nemen aan dat de organisaties die wie mogen helpen, kijken naar de resultaten.

Behaalde resultaten

  • Blijvende positieve gedragsverandering, op het gebied van: zelfbewustzijn, authentiek leiderschap en zelfeffectiviteit. Uit wetenschappelijk onderzoek (juni 2019) blijkt: ‘Een meerdaags adventure based leadership programma heeft gezorgd voor een sterk langdurige positieve verandering van de deelnemers met een verhoging van het persoonlijk leiderschap op de gebieden zelfbewustzijn, zelfeffectiviteit en authenticiteit. De invloed  op zelfbewustzijn, authenticiteit en zelfeffectiviteit is na ruim 6 maanden nog steeds zichtbaar.’
  • Significant toename van psychologische flexibiliteit. Uit wetenschappelijk onderzoek (juni 2021) blijkt: ‘Een significante stijging in persoonlijke veerkracht en flexibel omgaan met moeilijke situaties en organisatieveranderingen, wat een direct verband heeft met work performance. Daarnaast is het gerelateerd aan minder verzuim en beter om kunnen gaan met privé en werkgerelateerde tegenslagen.’

Laurens Vliegen

In de natuur en specifiek de bergen ervaar ik dat we onderdeel uitmaken van het geheel, of eigenlijk het geheel zijn. Dat we daar alles uit onszelf en het leven kunnen halen, kunnen vinden wat we zoeken en kunnen worden wie of wat we willen zijn. Of eigenlijk kunnen ervaren dat dat er allemaal al is. De natuur reikt daarin heel veel aan en bij voorkeur slaap ik daarom buiten.

Als leider creëer ik een harmonieuze omgeving. Een omgeving waarin authenticiteit, openheid, vertrouwen, waardering en aandacht voor anderen vanzelfsprekend zijn. Waarin mensen worden ondersteund om vanuit hun eigen kernwaarden en kwaliteiten te ervaren, leren, presteren en het verschil te maken.

Roeland van Oss

Ik houd ervan om mensen te laten ervaren dat ze meer kunnen dan ze zelf denken als ze er maar voor gaan en authentiek zijn in de keuze’s die ze maken. Zelf doelen stellen, hard werken en jezelf overtreffen is mogelijk wanneer je werkt vanuit je passie. Daarom heb ik na mijn opleiding tot leraar lichamelijke opvoeding mijn gevoel gevolgd en ben ik mijn eigen passie achterna gegaan, ook al leek dit voor sommigen onbereikbaar. Mijn focus heb ik volledig op de bergen gelegd, en na een lange weg vol training heb ik in 2012 de opleiding afgerond en was ik de 7de Nederlander ooit die zichzelf UIAGM Berggids mag noemen.

Als berggids heb ik vele groepen begeleidt door de bergen in zowel zomer als winter en bij moeilijke beklimmingen waarbij de factor persoonlijkheid, communicatie en vertrouwen altijd een grote rol speelde. Daarnaast gebruik ik mijn eigen ervaringen in het beklimmen van grote bergen en moeilijke routes (onder andere Manaslu – 8163m, zuidwand van Denali – 6190m en de Eiger Noordwand) bij het begeleiden en coachen van mensen om hun eigen ‘top’ te bereiken.

Als geen ander weet ik hoe je met tegenslagen te maken krijgt, hoe externe factoren een belangrijke rol spelen en hoe belangrijk het dan is realistisch te zijn, je doel voor ogen te houden en je plan zo aan te passen dat het werkt. Maar ik weet ook wat de invloed van jezelf is op het slagen van enorme projecten.

Mijn master Management Wetenschappen en master Toegepaste Psychologie (i.o.)  zorgen voor de theoretische basis die ik in de praktijk nodig heb om mensen te coachen op het gebied van leidinggeven en teamontwikkeling. Ik heb ruime ervaring in het verzorgen van lezingen, trainingen en het ontwerpen van programma’s gericht op bergsport en management gerelateerde onderwerpen.

Ik wil jou helpen het beste in jezelf naar boven te halen, jouw persoonlijk leiderschap te ontwikkelen en jouw functioneren binnen interacties te vergroten.

Jennie Pouwels

Ik ben afgestudeerd leraar lichamelijke opvoeding, heb orthopedagogiek gestudeerd en heb mijn master op het gebied van Leren & Innoveren cum laude behaald. Uiteraard heb ik diverse cursussen en opleidingen gevolgd op het gebied van sport & bewegen, coaching en begeleiding. Echter ben ik ervan overtuigd dat het gaat om de klik die je kunt maken met mensen en vormen diploma’s, kennis en ervaring, slechts de basis van waaruit ik kan handelen.

Meer dan 20 jaar geleden ben ik begonnen met het begeleiden en coachen van mensen met diverse hulpvragen, en in deze ruim 20 jaar heb ik eindeloos ervaring opgedaan. Van het begeleiden van ouders met ernstig zieke kinderen in ziekenhuizen, 20 jaar onderwijservaring en onderwijsontwikkeling, tot verschillende coachings- en begeleidingstrajecten met name gericht op persoonlijke ontwikkeling binnen arbeids- en privécontext, waarbij zingevingsvragen regelmatig naar boven komen.

Graag wil ik een bijdrage leveren aan het beter begrijpen van jezelf en inzicht bieden in eigen drijfveren. Dit zodat er sprake is van persoonlijk leiderschap, je op een authentieke manier met zelfregie de wereld tegemoet kunt treden, relaties aan kunt gaan en kunt zorgen voor je eigen geluk en prestaties.

Klaar voor échte groei?

Neem dan contact met ons op! We helpen je graag met een programma op maat of antwoorden op je vragen. Wij staan altijd open voor een gesprek en vinden het fijn om met je in contact te komen.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

A A A A