Coachingsreizen voor persoonlijk leiderschap

Samen echt kijken naar de kern. Daar waar al jouw problemen opgelost kunnen worden en je kunt zorgen voor jouw eigen succes: JIJ! Zowel programma’s voor organisaties als voor individuen en zelf samengestelde groepen.

Vraag offerte aan

In het kort

 • Drie tot vijf aaneengesloten dagen in de natuur, wat zorgt voor een open brein
 • Toename van psychologische flexibiliteit, authenticiteit, zelfbewustzijn en persoonlijk leiderschap
 • In teamverband (maximaal 10 deelnemers per twee begeleiders)
 • Verschillende workshops geïntegreerd in het programma
 • Afname van schaamte, ziekteverzuim en werkdruk
 • Wetenschappelijk bewezen transformatiemethode (SEEN)

Het programma

Onze coachingsreizen hebben altijd een vergelijkbare opbouw, maar de invulling is maatwerk. Dit bepalen we graag in samenspraak met jou, op basis van jouw wensen en doelen. Onderstaand programma is daarom een voorbeeld, ter inspiratie.

Voorbereidingsdag

En dag waarop we praktische voorbereidingen treffen voor het programma in de bergen en we je inspireren met voorbeelden van persoonlijk leiderschap. Je gaat daarnaast zelf aan het werk met bewustwordingsprocessen rondom persoonlijkheid, werken in teamverband en persoonlijk leiderschap. Het brengt jouw persoonlijke doelen in kaart.

Workshops

Tijdens onze week in de natuur zullen de workshops een integraal onderdeel van het programma vormen. De inhoud van de workshops is afhankelijk van de deelnemers en het gekozen programma. De knelpunten spreken we aan, we oefenen tijdens activiteiten en geven uiteraard verdiepende informatie over de betreffende thema’s. Het kan soms schuren en confronterend zijn, maar daardoor komen we echt tot de kern en wordt noodzaak van transformatie zichtbaar en voelbaar.

Dagen in de natuur

De drie tot vijf aaneengesloten dagen in de natuur zijn nodig omdat we duurzame gedragsverandering, diepgaand inzicht in persoonlijke drijfveren en blijvende persoonlijke ontwikkeling nastreven. In deze periode komen we echt tot de kern. Tijdens onze reizen proberen we altijd verschillende bergsportgerelateerde activiteiten te organiseren. Bijvoorbeeld rotsklimmen, een gletsjerwandeling, klettersteig of een overnachting in een onbemande hut of de vrije natuur. Niet omdat deze activiteiten de kern van ons programma zijn, maar omdat uitdagende activiteiten leiden tot meer en kwalitatief betere gesprekken, een intenser gevoel en een spiegel die we gebruiken om diepgaand naar onszelf te kijken.

De hersenen gaan veel beter open staan als je buiten bent. Daarnaast zorgt de kracht van de groep ervoor dat we kunnen spiegelen, praten en delen. Daardoor komen we tot wat jou tegenhoudt het beste uit jezelf te halen en krijgen we inzicht in de oorzaken van de problemen of terugkerende thema’s die je ervaart. Deze wetenschappelijk bewezen reizen vormen de basis van echte verandering. Je leert beter en eerlijker naar jezelf kijken, echt voor jezelf te gaan staan en de beste versie van jezelf naar boven te halen.
Jennie PouwelsJouw coach

Ruige omgevingen in Nederland of de bergen beklimmen in gebieden buiten Nederland. Veel is mogelijk, en alles op maat.

Mogelijke bestemmingen

Om een berg te beklimmen moet je fysiek in orde zijn. En er zijn meer zaken om rekening mee te houden.

Handig om te weten

Implementatiedag

Samen kijken we naar het vervolg van jullie persoonlijke reis. Zowel op individueel vlak als de implementatie op teamniveau. Hoe staat het er nu voor, in hoeverre kan je het geleerde van onze week meenemen naar je eigen leven en tegen welke struikelblokken loop je aan? Wat heb je eventueel nog nodig om te komen tot een blijvende gedragsverandering?

Jij bent geworden wie je bent dankzij alles dat je hebt meegemaakt, niet ondanks. Hoe je gevormd bent en wat je waarden zijn beïnvloeden de interactie met anderen en dus ook het resultaat daarvan. Daarom begint leiderschap bij jezelf.
Laurens VliegenJouw berggids

Diverse opties

Onze programma’s hebben altijd een vergelijkbare opbouw, maar er zijn keuzes in bijvoorbeeld locatie en hoofdactiviteit. Die keuzes maken we graag in samenspraak met jou. Wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem in dat geval gerust contact met ons op.

Kosten

Onze reizen zijn grotendeels maatwerk en daarom zijn de kosten afhankelijk van jouw vraag. Wanneer we met je in gesprek gaan, zullen we vrijblijvend een voorstel doen. Ter indicatie: een driedaagse reis, voor 10 deelnemers en met begeleiding door 2 experts, bieden wij aan vanaf €750 per deelnemer (incl. overnachtingen, excl. BTW). Een vijfdaagse reis, voor 10 deelnemers en met begeleiding door 2 experts, bieden wij aan vanaf €1.250 per deelnemer (incl. overnachtingen, excl. BTW).

Reviews van enkele deelnemers

Juist daar waar we tot de kern komen, durven Roeland en Jennie door te vragen. Altijd vanuit acceptatie en respect (voor de keuzes) van de ander. We leerden niet alleen tot onszelf te komen maar ook de ander volledig te accepteren. Als gids, coach maar bovenal als mens weten Roeland en Jennie je te inspireren.
Deelnemer2021
Omdat je mijn krachten en valkuilen snel door had en me hier steeds aan herinnerde, kon ik groeien. Op een directe, liefdevolle manier kan je de ander confronteren. En een zetje in de rug geven als het nodig is. Daarbij stel jij jezelf ook kwetsbaar op en voelde ik de ruimte om dit ook te doen.
Deelnemer2020
Haar positieve mindset die je terugvindt in alles wat ze doet liet mij meerdere malen inzien dat dit ook voor mij een ommekeer zou zijn. Je hebt mij altijd de positieve kant van zelfs de meest negatieve momenten laten zien. Ik probeer nu alles wat op me af komt met een positieve insteek aan te gaan en dit draag ik ook over op mijn teams.
Deelnemer2022

Iedereen is uniek, onze programma’s zijn daarom maatwerk

Vraag offerte aan

Handig om te weten

 • Onze reizen bestaan uit dagetappes met een netto looptijd van maximaal 4 tot 5 uur, Als je gezond bent en in Nederland enkele uren kunt wandelen, of 10km kunt hardlopen, dan is dit voor jou prima haalbaar. We maken gebruik van bestaande wandelpaden.
 • De activiteiten die we opnemen in onze programma’s zijn nooit het doel op zich, ze maken integraal deel uit van het proces.
 • Sportieve kleding, een rugzak en goede wandelschoenen zijn vaak al voldoende om mee op reis te kunnen. Technische materialen die nodig zijn voor onze reis (bijvoorbeeld klimmaterialen) worden door ons geleverd.

Mogelijke bestemmingen

Onze coachingsreizen zijn op verschillende locaties mogelijk, afhankelijk van de groep en de vraag. Wij kiezen bewust voor locaties die goed te bereiken zijn met het openbaar vervoer (met het oog op duurzaamheid) en die aansluiten bij de doelen die wij willen bereiken. Enkele voorbeelden:

 • Oostenrijk. Rondom de bergen van de Wilder Kaiser lopen eindeloze wandelpaden, waarop we ons van hut naar hut kunnen bewegen. De steile en hoge kalkrotsen geven onze perspectief en uitdaging.
 • Duitsland. Oberstdorf heeft alles wat we verlangen om meerdere dagen van hut naar hut te wandelen: een fijne sfeer, mooie vergezichten over de Alpen en persoonlijke uitdagingen die op ons pad komen.
 • Nederland. Voor wie niet ver wil reizen bieden de heuvels van Zuid-Limburg of de stuwwal van Groesbeek goede mogelijkheden. We kunnen hier meerdere dagen buiten zijn en ons richten op onze eigen ontwikkeling.

Uiteraard staan we open voor jouw wensen én ideeën en toetsen we deze graag aan onze vereisten.

 

Gletsjer programma? Wandelen van hut naar hut, waarbij de ‘activiteit’ niet klimmen/klettersteig is, maar juist de gletsjer?

Laurens Vliegen

In de natuur en specifiek de bergen ervaar ik dat we onderdeel uitmaken van het geheel, of eigenlijk het geheel zijn. Dat we daar alles uit onszelf en het leven kunnen halen, kunnen vinden wat we zoeken en kunnen worden wie of wat we willen zijn. Of eigenlijk kunnen ervaren dat dat er allemaal al is. De natuur reikt daarin heel veel aan en bij voorkeur slaap ik daarom buiten.

Als leider creëer ik een harmonieuze omgeving. Een omgeving waarin authenticiteit, openheid, vertrouwen, waardering en aandacht voor anderen vanzelfsprekend zijn. Waarin mensen worden ondersteund om vanuit hun eigen kernwaarden en kwaliteiten te ervaren, leren, presteren en het verschil te maken.

Roeland van Oss

Ik houd ervan om mensen te laten ervaren dat ze meer kunnen dan ze zelf denken als ze er maar voor gaan en authentiek zijn in de keuze’s die ze maken. Zelf doelen stellen, hard werken en jezelf overtreffen is mogelijk wanneer je werkt vanuit je passie. Daarom heb ik na mijn opleiding tot leraar lichamelijke opvoeding mijn gevoel gevolgd en ben ik mijn eigen passie achterna gegaan, ook al leek dit voor sommigen onbereikbaar. Mijn focus heb ik volledig op de bergen gelegd, en na een lange weg vol training heb ik in 2012 de opleiding afgerond en was ik de 7de Nederlander ooit die zichzelf UIAGM Berggids mag noemen.

Als berggids heb ik vele groepen begeleidt door de bergen in zowel zomer als winter en bij moeilijke beklimmingen waarbij de factor persoonlijkheid, communicatie en vertrouwen altijd een grote rol speelde. Daarnaast gebruik ik mijn eigen ervaringen in het beklimmen van grote bergen en moeilijke routes (onder andere Manaslu – 8163m, zuidwand van Denali – 6190m en de Eiger Noordwand) bij het begeleiden en coachen van mensen om hun eigen ‘top’ te bereiken.

Als geen ander weet ik hoe je met tegenslagen te maken krijgt, hoe externe factoren een belangrijke rol spelen en hoe belangrijk het dan is realistisch te zijn, je doel voor ogen te houden en je plan zo aan te passen dat het werkt. Maar ik weet ook wat de invloed van jezelf is op het slagen van enorme projecten.

Mijn master Management Wetenschappen en master Toegepaste Psychologie (i.o.)  zorgen voor de theoretische basis die ik in de praktijk nodig heb om mensen te coachen op het gebied van leidinggeven en teamontwikkeling. Ik heb ruime ervaring in het verzorgen van lezingen, trainingen en het ontwerpen van programma’s gericht op bergsport en management gerelateerde onderwerpen.

Ik wil jou helpen het beste in jezelf naar boven te halen, jouw persoonlijk leiderschap te ontwikkelen en jouw functioneren binnen interacties te vergroten.

Jennie Pouwels

Ik ben afgestudeerd leraar lichamelijke opvoeding, heb orthopedagogiek gestudeerd en heb mijn master op het gebied van Leren & Innoveren cum laude behaald. Uiteraard heb ik diverse cursussen en opleidingen gevolgd op het gebied van sport & bewegen, coaching en begeleiding. Echter ben ik ervan overtuigd dat het gaat om de klik die je kunt maken met mensen en vormen diploma’s, kennis en ervaring, slechts de basis van waaruit ik kan handelen.

Meer dan 20 jaar geleden ben ik begonnen met het begeleiden en coachen van mensen met diverse hulpvragen, en in deze ruim 20 jaar heb ik eindeloos ervaring opgedaan. Van het begeleiden van ouders met ernstig zieke kinderen in ziekenhuizen, 20 jaar onderwijservaring en onderwijsontwikkeling, tot verschillende coachings- en begeleidingstrajecten met name gericht op persoonlijke ontwikkeling binnen arbeids- en privécontext, waarbij zingevingsvragen regelmatig naar boven komen.

Graag wil ik een bijdrage leveren aan het beter begrijpen van jezelf en inzicht bieden in eigen drijfveren. Dit zodat er sprake is van persoonlijk leiderschap, je op een authentieke manier met zelfregie de wereld tegemoet kunt treden, relaties aan kunt gaan en kunt zorgen voor je eigen geluk en prestaties.

Klaar voor échte groei?

Neem dan contact met ons op! We helpen je graag met een programma op maat of antwoorden op je vragen. Wij staan altijd open voor een gesprek en vinden het fijn om met je in contact te komen.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

A A A A